Sommerferien står endelig for døren og kanskje planlegger du og familien lange bilturer rundt omkring i Norge eller nedover i Europa.

Nærmer det seg tiden for en årlig sjekk av bilen, anbefaler vi at du tar denne sjekken før sommerferien, så er du sikker på at bilen din er klar til ferien. Tar du Toyota Originalservice hos en av våre Toyota-forhandlere sørger vi også for at programvaren i bilen din er oppdatert. Du får også automatisk nye 12 måneder med vårt veihjelpsprogram Toyota Eurocare.

Sommerdekkene sjekker vi også når vi har bilen din inne. Dette er en billig forsikring. Dekkene er en av de viktigste sikkerhetsdetaljene på bilen din. Dekkene taper sine stabilitets- og svingegenskaper, samt vannplanings- og bremseegenskaper etterhvert som de slites.

Lovens krav til minimum mønsterdybde er 1,6 mm på sommerdekk. Din Toyota-forhandler er ekspert på dekk til din Toyota.

Når vi har bilen din inne til årlig service bytter vi også friskluftsfilteret. Toyota friskluftfilter spiller en viktig rolle for å holde luften ren inne i kupeèn, på enhver Toyota. De fanger opp pollen, støv, eksos og mange andre irriterende og skadelige partikler, slik at sjåfør med passasjerer kan ha en best mulig reise. Friskluftsfilteret hjelper også til med å vedlikeholde funksjonen av bilens klimaanlegg i all slags vær. Forebygger også dugg på vinduene hele året.


Rens av klimaanlegget

Det er perfekte vekstforhold for mikroorganismer i bilens klimaanlegg, fordi det er mørkt og fuktig inne i anlegget. Når du slår på kjøleanlegget vil enkelte av disse mikrobene blåses inn i bilen og skape lukt.

Hvis du har fått en indikasjon på at du har dette problemet i bilen din, kan du ta kontakt med ditt Toyotaverksted og bestille rens av klimaanlegget. Eller dette kan gjøres i forbindelse med årlig sjekk av bilen.

Det er forskjellige metoder som brukes for å rense bilens klimaanlegg, men de fleste er basert på at klimaanlegget kjøres i sirkulasjonsmodus og det tilsettes en form for rensegass i kupeèn. Denne vil da gå igjennom kanaler og radiator og rense overflatene. Denne rensegassen dreper mikroorganismer, slik at lukt og potensielle plager elimineres.


Har du steinsprut?

Har du steinsprut i frontruten har våre forhandlere lang erfaring med bilglass. I mange tilfeller kan skaden utbedres på få minutter. En skadet frontrute er ømfintlig for temperatursvingninger og kan skades ytterligere.

Er skaden for stor til å repareres, må frontruten byttes raskt og bekymringsfritt. Toyota forhandleren bytter frontruten og sikrer kvaliteten på deler og jobb. Toyota sørger for at din Toyota forblir 100% Toyota.

En sommersjekk av bilen betyr at tiden kan benyttes på andre ting og du kan nyte sommeren mens den er her. Hår du behov for lasteløsninger, slik at du får med deg sykkel og alt du ønsker å ha med deg på ferie, tilbyr vi et rikt utvalg av tilbehør til din Toyota.